[types field='main-image' width='1950' height='360' align='none' resize='crop'][/types]
19
feb

Sportieve bestuurswissel bij Asterix Avo

Na 25 jaar geeft Gert Vande Broek besloten om na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer bij Asterix Avo. Hij geeft de fakkel door aan Kris Vansnick.  Na 25 jaar intensief zowel de opbouw als vorming van de ploeg op zich genomen te hebben wil hij meer tijd steken in het trainerschap van de nationale ploeg en de “andere geneugten van het leven” .

De laatste jaren heeft Gert aan Kris steeds meer verantwoordelijkheden gegeven heeft bij de sportieve omkadering . Daarom is deze overgang geleidelijk en volledig te kaderen in een normale evolutie. Wel dienen we er direct bij te vermelden dat de band die Asterix Avo met Gert heeft niet veranderd, samen hebben we gedurende die periode vele mooie dingen meegemaakt. 25 jaar samenwerken aan eenzelfde doel creëert niet enkel sportief een band maar ook wel vriendschappen “voor het leven” zoals men dat gemeenzaam noemt. Zowel Gert als wij van het bestuur verstaan elkaar volkomen, deze wissel is een logische evolutie die ooit wel eens diende te gebeuren .

Het feit dat Gert na dit seizoen officieel stopt als hoofdtrainer wil niet zeggen dat onze samenwerking ophoudt . Gert blijft nog steeds een taak in Asterix Avo behouden , laat het ons sportief directeur noemen , zodat we nog steeds op hem kunnen rekenen i.v.m. ervaring en kennis die hij heeft in verband van training , coaching en ondersteuning van ploeg , bestuur en management van een sportclub tout court. We zullen Gert nog wel veel zien , niet langs de lijn maar in de tribune, niet constant in de kleedkamer maar wel sporadisch, hij zal nog steeds zijn mening naar bestuur en pers blijven uiten want ook voor hem is en blijft Asterix Avo zijn ploeg.